Valcucine

Fokusirajući se na inovacije i održivost Valcucine se više od četiri desetljeća ističe u svijetu kuhinja.

Valcucine kuhinje

Valcucine su sinonim za inovaciju od čega se ističu aluminijski okviri i staklene vratnice. Uvođenjem modela Artematica, prepoznatljivog po prvom aluminiskom okviru na svijetu koji je izvana nevidljiv, dok na sebi nosi panel debljine 5mm. Model Invitrum predstavljen 2006. godine bio je prva staklena kuhinja koja se mogla stopostotno reciklirati. Osim Artematice i Invitrum, još se jedan model izdvaja, Ricicla, odnosno Riciclata, prva kuhinja s aluminijskim okvirom i panelom od samo 2mm debljine. Zanimljivo je to da su upravo njene vratnice proglašene najtanjim i najlakšim vratnicama kuhinje na svijetu.

Kuhinje napravljene da traju i prate svoje kupce tokom života, dizajnirane na bezvremenski način nude široku slobodu slaganja zahvaljujuć raznolikosti elemenata i obrada koje imaju u svojoj ponudi.

 

Danas je garancija nešto o čemu se prečesto razglaba i jedno među prvim pitanjima pri procesu kupovine nove kuhinje. Valcucine je svojim klijentima osigurao desetogodišnju tvorničku garanciju na svoje proizvide. Naravo nudeči im pri tome i razne cerifikate kvalitete.

“Fokusirajući se na inovacije i održivost Valcucine se više od četiri desetljeća ističe u svijetu kuhinja.

Svoje kolekcije dizajniraju na način da čovjeka stavljaju na prvo mjesto. Trude se olakšati svojim klijentima proces pripreme hrane, predanost ergonomiji jedna je od vodilja tvrtke.”

POVIJEST TVRTKE VALCUCINE

Priča oko simbola Valcucine posve je zanimljiva, vodi nas u davno petnaesto stoljeće, upravo je Leonadro Da Vinci i njegova skica Vitruvijanskog čovjeka koja prikazuje idealne proporcije ljudskog tijela bila jedna od inspiracija za nastanak simbola. Osim čovjeka prikazanog u središtu simbola, na simbolu se nalaze i četiri latice. Četiri latice predstavljaju četiri elementa, vodu vatru, zemlju i zrak. Valcucine simbol možemo pronaći na pročeljima crkava i hramova u dosta sličnom obliku, stoga možemo reči kako simbol jasno prikazuje način razmišlajnja Valcucine, gdje čovjeka stavljaju u centar. Latice možemo pronaći u materijalima kojima se koriste, prirodni materijali, također, uzevši u obzir da su Valcucine napravljenje tako da se mogu reciklirati, latice možemo protumačiti i kao simbol brige o okolišu, prirodi.

Devedesetih godina prošlog stoljeća, točnije 1997. godine nastaje jedan od današnjih simbola Valcucine, Logica System. Zagrebemo li po površini Logica Systema, dovest će nas do prave čarolije u svijetu kuhinja, Jumbo ladice s prednje strane, stražnja strana koja je ujedino i zidna obloga prepuna raznih dodataka od kojih se ističu napa, svjetleća pozadina, police, utičnice, sustavi za cjeđenje posuđa, slavina… sve nadohvat ruke, a opet s mogućnošću skrivanja iza velikih staklenih panela. Umjetnost, inovativnost, tehnologija i ergonomija, u dvije riječi, New Logica i Air Logica System, najposebnije kuhinje.

Osim izuzetne ergonomije, Valcucine na svojim proizvodima neprestalno provodi testove na umjetnu radioaktivnost i štetne hlapljive tvari uz pridržavanje najstrožih propisa o emisijama formaldehida.

PREDNOSTI VALCUCINE KUHINJA

Danas je garancija nešto o čemu se prečesto razglaba i jedno među prvim pitanjima pri procesu kupovine nove kuhinje. Valcucine je svojim klijentima osigurao desetogodišnju tvorničku garanciju na svoje proizvide. Naravo nudeči im pri tome i razne cerifikate kvalitete.

Tvrtka Valcucine može se pohvaliti zavidnom kolekcijom certifikata, od kojih se izdvajaju UNI EN ISO 14001 certifikat za zaštitu okoliša, FCS certifikat za kuhinje, točnije odgovorno korištenje prirodnih resursa prilokom proizvodnje. Među certifikatima tu su još i F4 zvjezdice, japanski standard za emisiju formaldehida u namještaju.

Valcucine je partner Eataly škola kuhanja. Eataly je način jedenja i življenja na talijanski način.

Ukoliko želite da ovaj svjetski lider u proizvodnji kuhinja bude i Vaš životni partner kroz stvaranje novih jela, obratite nam se s povjerenjem.

Valcucine galerija

Zainteresirani?

Kontaktirajte nas